Egyéb

A családi ezüstnek otthon a helye ?

2017-07-12

Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak.

http://os.mti.hu/hirek/128590/a_kisemmizettek_erdekvedelmi_egyesuletenek_kozlemenye

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete szintén örömét fejezi ki a pár órával ezelőtt bejelentett hír hallatán, sikerült visszaszerezni az országnak a Seuso kincsek összes ismert darabját.

Ön, Miniszterelnök Úr, efelett érzett jogos örömében nyilatkozta a fenti mondatot, mellyel nemcsak hogy egyet értünk, de azt kérjük az ország nyilvánossága előtt, legyen ebben a kérdésben következetes, és kerüljön végre vissza a családi ezüst, az elrabolt úgymond „államosított” vagyon minden magyar családhoz, a törvényes tulajdonosokhoz, akiket kisemmiztek az államosításokkal, úgy ahogy ez már itt Európában minden országban restitúciós törvényekkel megtörtént, Magyarország kivételével.

A magyaroknak a családi ezüst az ún. „államosítással” elrabolt ház, lakás, vállalkozás, üzlet, gyár, és még sok minden érték, amire a kommunisták szemet vetettek, alighogy megkaparintották jogtalanul a hatalmat.

Alaptörvényünk is rögzíti, hogy mindenkinek joga van a tulajdonhoz, melytől magyarok millióit fosztották meg a kommunista önkényuralmi időszak alatt, és ezeket a vagyonokat a mai napig nem adták vissza a törvényes tulajdonosoknak.

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete ezért e nyílt levélben arra kéri a Miniszterelnök Urat, és Kormányát, hogy restitúciós törvények meghozatalával adják vissza a magyaroknak az elrabolt vagyonokat.

Sarkadi Károly

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

Elnöksége nevében

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök bejelenti a Seuso kincsek visszaszerzését /2017.07.12/

1 Comment

 • Reply Farkas Károlyné 2017-07-13 at 06:08

  Tisztelt Szerkesztőség!
  A rendszerváltás során részben “törvényesen” ismét kisemmizésre került sor jóval kisebb “vagyonok” esetében. Erről egyenlőre nemigen esik szó. Majd a történészek talán tesznek megállapításokat ~100 év múlva.
  Mire gondolok:
  Hová tünt a nemzeti vagyon?
  Az emberek bére annak megfelelően lett megállapítva, hogy ingyenes az oktatás és az egészségügy. A bérek alapján lett megállapítva a nyugdíj. Csakhogy az egészségügy már nem ingyenes, sőt alig létezik, a gyógyszerekről az élelmiszerek beltartalmáról nem is beszélve, s a táplálékkiegészítők áráról nem is beszélve. Hogyan lett az értelmiségiek bérszinvonala megállapítva (főleg a beosztottaké) az átkosban. Nekem 38 év (tovább nem adtak lehetőséget)
  után 68000 Ft a nyugdíjam. A munkahelyek tömeges megszüntetésével szerencsés esetben ment a “családi ezüst” a zaciba, hogy legyen betevő. Erről szégyen beszélni, hát hallgatunk. A nagyértékű ingatlanok eladásának kényszerét is megteremtették a kommunista jogutódok.
  Ezt tetézték még járulékos cselekedetekkel, pl. a tulajdonos vállalkozásának tönkretételével államigazgatási módszerekkel, az ingatlan alulértékelésével. Az örökölt vagyonból, a multunkból, a jelenünkből és a jövőnkből ki lettünk semmizve. A családokat szétverték azzal, hogy az aktívak jelentős része külföldre űzetett, mert nincs helye a mások hazájában.
  Hát nekünk ezt hozta az új szabad világ. Született egy kisajátított új magyar nemzet jóval kisebb létszámmal. Ez is csak azért kell, mert egyébként nem lehetnének “kiskirályok”. A cél az, hogy teljes mértékben kiszolgáltatott emberek álljanak rendelkezésre korlátozott létszámban.
  Sok sikert kívánok munkájukhoz.

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Tovább az eszköztárra