Egyéb

Gyászjelentés

2017-11-25

„…van valami az emberben,
ami nem hal meg és ez
a szeretet és a hűség.”
(Wass Albert)

1935   –   2017
Dr. vitéz KASSAY LAJOS

 ügyvéd

kollégánk és barátunk,

a Nemzeti Jogvédő Alapítvány létrehozásának egyik kezdeményezője,
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tagja,
a Történelmi Vitézi Rend tb. törzskapitánya,
a Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének elnökségi tagja,
a  Magyar-Osztrák-Bajor Társaság tagja,
a HEGYVIDÉKI triaNON harangja Társaság tagja

2017. november 8-án, életének 83. évében elhunyt.

Temetése 2017. november 29-én volt  az Óbudai temetőben a római katolikus egyház szertartása szerint.

Lajos bátyánk, ahogy többen szólították az Egyesületben barátilag, végtelen űrt hagyott maga után. Rá mindig lehetett számítani, ha jogi segítség, tanács kellett, mert megoldotta a problémát, nem csak hozzászólt. Egy időben vegzálni kezdték a hatóságok az Egyesületünket, újra kellett írni az Alapszabályunkat. Ha ő nem segít, bajban vagyunk. Gyakorlatilag ő alkotta az egészet. A hatóságok ezután már nem tudtak mibe belekötni, mert tökéletes munka volt.

Lajos bátyánk a kezdetektől részt vett Egyesületünk munkájában, alapító és vezető volt. Szakértelmére folyamatosan szükség volt, és ő mindig segített, addig dolgozott minden jogi kérdésen, míg meg nem oldotta.

De ugyanakkor szerény ember is volt. A tagok közül sokan életük, sérelmük hosszú sorát, történetét előadják összejöveteleinken, de ő soha, egyetlen szóval nem említette családja megpróbáltatásait, a kitelepítést, a vagyonelrablásokat,  pedig tudjuk jól, lett volna mit.

Az egyesületünkben végzett munka mellett számos más szervezetben is aktív volt, ahogy a fenti felsorolásban erre utalás van. Mindenkinek segített, és mindenki igényelte is a segítségét, mert az a segítség hatékony  volt.

Nagyon magas mércét szabott magának mind szakmai tudásban, segítségnyújtásban, küzdeni akarásban és nem utolsó sorban tisztességben.

Drága emléke örökre a szívünkben él!

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra