Egyéb

Róna Péter közgazdász professzor mondott két kulcsmondatot a magyar gazdaságról – de ez nem az összes

2018-02-15

http://www.atv.hu/videok/video-20180215-rona-peter

Pár perccel ezelőtt Róna Péter közgazdász professzor, címzetes egyetemi tanár, a magyar ATV televízió Egyenes Beszéd c. műsorában szerepelt, és két olyan kulcsmondatot mondott, mely mellett senkinek nem ajánlott elmenni. A magyar gazdaságról szólt, a mi életünkről, arról amit nap mint nap húsbavágóan érez mindenki, akár tudomást akar venni róla, akár nem.

Az első kulcsmondat. Az első lényegében egybevág azzal, amit a KISE elnök is bemutatott, az elmúlt írásai mindegyikében, a közgazdász professzor ezt úgy mondta ki, hogy az ő konkrét számadatait közölte:

Magyarország lemaradása a térség, a volt “szocialista” ma Uniós országok átlagához képest, elmúlt időszakban 11,5 % , a kormányzati propaganda, öndícséret meg…

Magyarország tehát egyértelműen egy lemaradó ország képét mutatja.

A második kulcsmondat.

A mostani viszonylag magasabb növekedés a 3,8 % meg talán az idei várható magasabb is, a most esedékes EU-s támogatásoknak lehívásoknak köszönhető, ha ezek a források megszűnnek, hullámvölgy várható majd.

Természetesen beszélt másról is Róna Péter, a kormányzati kliens, tehetségtelennek minősített “hűbéri” /ezt a kifejezést mi mondjuk, de ezt írta körül/ vállalkozó rétegről, annak “domino” módjára történő összedőléséról /ezt a kifejezést is mi mondjuk, de ezt is körülírta / az állami pénzcsap megszűnése esetén, meg hogy nagyobb volt az EU-s támogatás, 5,2 % GDP-nek megfelelő, a 3,8 % ehhez képest szégyen, meg másról is,  mint de a mi most nem ezt emelnénk ki.

Hanem azt hogy a két kulcsmondat mellé még legalább egy hiányzik.

A térség nálunk jóval gyorsabban növekvő országaiban, melyet Róna hivatkozási alapnak használt, Romániától Lengyelországi, Bulgáriáig, Csehországig, mindenütt megtörtént a restitúció, a vagyonvisszaadás és következményeként az erős nemzeti tőke. Ezért hagynak le minket.

Budapest, 2018.02.15.

KISE elnökség

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra