Egyéb

Jövőkép

2018-04-27


Ma még önelégült mosollyal, barátságtalanabbak szerint vigyorral a képükön járnak-kelnek köztünk a fidesz-tábor tagjai, de nyugalomra kell inteni a többséget, a többséget amely nem erre a most még nyertesnek gondolt pártra szavazott. A pártra mely egy kisebbség szavazata alapján kapott most a Parlamentben 2/3-os többséget.
Természetesen érthető tehát a többség demonstrációja, egyben figyelem felhívása arra, hogy ők vannak többségben, még ha megosztottak is.
Amiről azonban mindenképpen szót kell ejteni az események kapcsán, és ezt jó, ha a ma még fideszesek is elolvassák az az, hogy sem a fideszesek, sem a többség nem igazán tudja, mi vár az országra az elkövetkezendő években.
Az ún. “közmédia” vagy inkább köznevetség tárgya média, mely nem más mint a fidesz szócsöve, érdemi információkat nemigen ad, és nagy hibát követ el az, aki csak erre hagyatkozik.
Akárhány emberhez is jut el az itteni figyelmeztetés, de legalább eljut, és aki teheti adja tovább, mert jobb felkészülni a dolgokra.
Hazánk ma sajnos egy lemaradó ország, az EU közösségben erőteljesen csúszik lefele. Ami GDP növekedés eddig volt az csak az EU-s támogatás miatt volt, de ezek kiapadnak, illetve át fogják csoportosítani őket máshova.

Ezt majd mindenki meg fogja érezni, addig meg hallgatják a “közmédiákat” ahol erről a közelgő viharfelhőkről egy mukk sem lesz.

Az EU-s források elvonását azok az országok érzik meg kevésbé, ahol van erős nemzeti tőke, itt az elmaradt restitúció okán sajnos nincs. Így tehát hasonló folyamat várható, mint a 2008-as világválság idején, mikor is az ország gazdasága nagyot zuhant.

Persze, kérdezheti az olvasó, akkor konkrétan mi várható, és én személy szerint hogy készüljek fel rá?

Egészen konkrétan, mit tegyek ?

A nagy deviza-alapú kölcsönök idején, a 2000-es évek első felében, megkérdezte tőlem egy fiatalember, vegyen-e fel devizahitelt. Pedig az illető banki tisztviselő volt, látszólag közelebb volt a pénzügyekhez, mégis tőlem kérdezte. Azt válaszoltam neki, úgy 2-3 évvel a 2008-as világválság előtt, ha nincs égető szüksége rá, akkor semmiképpen ne. Ha meg égető szükségét érzi, akkor is csak egy nem túl jelentős összeget, amit rövid idő alatt vissza tud fizetni, túlbiztosítással.

Később köszönetet mondott.

Nem árverezték el a fentiek miatt az ingatlanát.

Tehát hogy mit lehet mondani ma. A fidesz-kormányban ne bízzunk, ahogy a ballibesekben sem volt rá ok anno. Túlbiztosítás, az ma is indokolt, ne legyenek olyan kiadásaink, hogy épp csak ki tudjuk gazdálkodni jövedelmünkből, legyen legalább kétszeres túlbiztosítás. Mert ha a dilettáns fidesz-kormányzás okán egyik napról másikra arra ébredünk hogy….
Itt zárom ezt az írást, nyugodtan lehet kérdezni ha valami nem világos, és válaszban még többet is írok a tárgyban.

A KISE elnöke

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra