Hírek

Gazdaságjelentés: “nem mászunk ki”

2018-05-11

A hivatkozott cikk: ” Nyolc ábra arról, hogy mi veti vissza a magyar gazdaság növekedését “

https://g7.24.hu/allam/20180511/nyolc-abra-arrol-hogy-mi-veti-vissza-a-magyar-gazdasag-novekedeset/

Dani Rodrik, a Harvard Egyetem közgazdásza által kidolgozott módszerrel vizsgálták a Corvinuson a visegrádi országokat. A gazdasági fejlődés receptjét nem lehet minden országra általánosan leírni, ezért egy valahol már eredményes gazdaságpolitika nem feltétlenül lesz máshol is sikeres -írják.

“nem mászunk ki” van a cikkben, mármint úgymond “változtatás nélkül” és tudni véli mit kell változtatni.

Sajnos csak annyi biztos a cikkben hogy tényleg hátul vagyunk, a kínált recept a sikerre már korántsem.

Van a cikkben egy grafikon, melyre különösen érdemes odafigyelni, és ez a hazai, illetve a külföldi cégek termelékenység-összehasonlító ábrája, íme:

A munkacsoport “korlátokat” vél felfedezni, ilyeneket mint a “felsőoktatásban több ember kellen részesüljön” , a “céges továbbképzést kell megnövelni” , a “munkaerő egészségügyi állapotának javítása” , a ” korrupció-észlelés alacsony szintjének javítása ” , és akkor ha ezek javulnak, akkor szerintük ki lehet törni, le lehet dolgozni a lemaradást.

Ezekre már látatlanban most ki lehet jelenteni,

elégtelen recept.

S végül még egy grafikon, az igazság valahol itt van, ha nem is konkréten ez, de sokatmondó:

A probléma tehát itt van, a tulajdonjog biztonságánál, de arra már nem jöttek rá, az elmaradt restitúció, a hiányzó magyar tőke miatt lehet sajnos ilyen grafikonokat megállapítani, mint a fentiek.

Még fejlődni kell.

/Szerkesztőségi cikk/

 

6 hozzászólás

 • Reply horgany 2018-05-11 at 14:59

  Nem véletlen hogy most hozták le ezt a cikket, a kis töpörtyű nagypofájú, gátlástalan, realitásoktól nagyon-nagyon messze eső nagyzolása, mely szerint az “első ötbe” akar kerülni, hogy azért legyen helyre téve.
  Totál hülyének nézi az embereket ez a kis töpörtyű, és itt meg a valóság.

  Hogy recept a kilábalásra, ez lenne ami itt van, ennyi ? Ez közgazdász ? Elolvastam a teljes cikket a G7.24.hu-n és azt kérdeztem magamtól, ennyi ?? Te lettél prof ??

  Egy másik prof, az öreg Csath Magdolna évek, évtizedek óta azon nyammog, hogy alacsony hazánkban a termelékenység, ez meg itt kihozza, azt állnak előtte csodálkozva mint bálám szamara.

  Nem tesznek semmit, csak mindegyik a kis pecsenyéjét sütögeti, meg kapaszkodik a kis íróasztalába.
  Ha az lenne a kritérium, hogy a sok nagyokos nem elég ha csak a hibát, problémát látja, mert ha nem tud rá működő megoldást is találni akkor röpül, akkor Magyarországról nem lehetne látni az eget a sok röpülő, hátsójukon páros lábnyom “szakember”-től.

 • Reply admin 2018-05-11 at 15:07

  Kérjük a hozzászólót, kissé fogja vissza magát, a jelzőkön meg minősítéseken kissé enyhítsen.

  Ez akkor is igaz, ha egyébként amit írt, a megállapításai igazak mind, egy-az-egyben 🙂

 • Reply horgany 2018-05-25 at 05:48

  Nem nekem kellene visszafogni magam, az ország helyzetének kellene javulnia.

  De elég beszédes az a problématömeg, a lemaradás, amit az elnökük, Sarkadi felvet, folyamatosan. Különösen a Facebook-on lehet képet alkotni a magyar valóságról.
  Nemrég egy fidesz-bérirogató elkezdett ott szokás szerint dühöngeni, ledöngölni mindenkit, aki nem a fidesz hátsó felét tartja karban. /talán ez a megfogalmazás nem bántja az Admin-t/
  Hát, mindent elmond a magyar közállapotokról, hogy mikor a fidesznyik találkozott ott az Egyesület képviselőjével, aki figyelmeztetett, lemaradó ország vagyunk, azt hitte ő van nyeregben, és “számokat kért” annak bizonyítására, különben “hazugság az egész” őszerinte.

  Megkapta a számokat.

  No ami ez után történt az a nagyon-nagyon beszédes, a nyik-nyik nem értette mi van. Végül nagy nehezen megértette, mert ott volt az orra előtt, hogy a KSH és Eurostat kigyűjtött adatai megmutatják, tényleg lemaradtunk.

  “ez mi ?” kérdezi először. Aztán el lett magyarázva neki, nagy nehezen megértette. Aztán megint elkezdett dühöngeni, majd segítségül hívott egy másik fidesz-bérugatót, és kórusban elkezdtek dühöngeni.
  De egy valami teljesen egyértelműen kiderült.

  EZEKNEK A FIDESZNYIKOKNAK FINGJUK NINCS ARRÓL, MI AZ ORSZÁG VALÓS HELYZETE, HA SZEMBESÍTI ŐKET EZZEL VALAKI, ELKEZDENEK DÜHÖNGENI.

 • Reply admin 2018-05-25 at 05:59

  Ez, amit írtál nyilván igaz a Facebook-on megbízásból tevékenykedő fidesz-ügynökökre, de nyilván nem lehet a teljes fidesz-tábort ezzel általánosítani, azok nem mind ilyen agresszív dühöngők. Ez akkor is igaz ha sokan nincsenek tisztában a számokkal, az ország gazdasági lemaradásával.
  Persze azért sokan tisztában vannak vele, a fidesz-táborból is. Kérdezheti valaki akkor, akkor meg miért a fideszre szavaztak, jó kérdés. Nyilván sokat nyomott érvként itt, hogy a migráns-áradatot viszont megállították, a másik meg, hogy tudják a posztkomcsi balliberális ellenzék sem tudná felhozni az országot, hiszen a lemaradás kezdetét éppen ők okozták.

  A Jobbiktól meg nyilván sokan szélsőséges előélete miatt tartottak sokan.

  Az ország meg marad le továbbra is, a szakadék nő.

 • Reply czako 2018-05-25 at 06:39

  Nagyon kíváncsi lennék, hol van ez az üzenetváltás ? Adják már meg

 • Reply admin 2018-05-25 at 07:09

  A Horthy Miklós tisztelői csoportban volt, de az ottani adminisztrátor időközben archiválta a teljes cikket és a hozzászólásokat, tehát most már nem olvasható. 🙁

 • Leave a Reply

  Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  Tovább az eszköztárra