Hírek

Gazdaságjelentés: “nem mászunk ki”

2018-05-11

A hivatkozott cikk: ” Nyolc ábra arról, hogy mi veti vissza a magyar gazdaság növekedését “

https://g7.24.hu/allam/20180511/nyolc-abra-arrol-hogy-mi-veti-vissza-a-magyar-gazdasag-novekedeset/

Dani Rodrik, a Harvard Egyetem közgazdásza által kidolgozott módszerrel vizsgálták a Corvinuson a visegrádi országokat. A gazdasági fejlődés receptjét nem lehet minden országra általánosan leírni, ezért egy valahol már eredményes gazdaságpolitika nem feltétlenül lesz máshol is sikeres -írják.

“nem mászunk ki” van a cikkben, mármint úgymond “változtatás nélkül” és tudni véli mit kell változtatni.

Sajnos csak annyi biztos a cikkben hogy tényleg hátul vagyunk, a kínált recept a sikerre már korántsem.

Van a cikkben egy grafikon, melyre különösen érdemes odafigyelni, és ez a hazai, illetve a külföldi cégek termelékenység-összehasonlító ábrája, íme:

A munkacsoport “korlátokat” vél felfedezni, ilyeneket mint a “felsőoktatásban több ember kellen részesüljön” , a “céges továbbképzést kell megnövelni” , a “munkaerő egészségügyi állapotának javítása” , a ” korrupció-észlelés alacsony szintjének javítása ” , és akkor ha ezek javulnak, akkor szerintük ki lehet törni, le lehet dolgozni a lemaradást.

Ezekre már látatlanban most ki lehet jelenteni,

elégtelen recept.

S végül még egy grafikon, az igazság valahol itt van, ha nem is konkréten ez, de sokatmondó:

A probléma tehát itt van, a tulajdonjog biztonságánál, de arra már nem jöttek rá, az elmaradt restitúció, a hiányzó magyar tőke miatt lehet sajnos ilyen grafikonokat megállapítani, mint a fentiek.

Még fejlődni kell.

/Szerkesztőségi cikk/

 

2 hozzászólás

 • Reply horgany 2018-05-11 at 14:59

  Nem véletlen hogy most hozták le ezt a cikket, a kis töpörtyű nagypofájú, gátlástalan, realitásoktól nagyon-nagyon messze eső nagyzolása, mely szerint az “első ötbe” akar kerülni, hogy azért legyen helyre téve.
  Totál hülyének nézi az embereket ez a kis töpörtyű, és itt meg a valóság.

  Hogy recept a kilábalásra, ez lenne ami itt van, ennyi ? Ez közgazdász ? Elolvastam a teljes cikket a G7.24.hu-n és azt kérdeztem magamtól, ennyi ?? Te lettél prof ??

  Egy másik prof, az öreg Csath Magdolna évek, évtizedek óta azon nyammog, hogy alacsony hazánkban a termelékenység, ez meg itt kihozza, azt állnak előtte csodálkozva mint bálám szamara.

  Nem tesznek semmit, csak mindegyik a kis pecsenyéjét sütögeti, meg kapaszkodik a kis íróasztalába.
  Ha az lenne a kritérium, hogy a sok nagyokos nem elég ha csak a hibát, problémát látja, mert ha nem tud rá működő megoldást is találni akkor röpül, akkor Magyarországról nem lehetne látni az eget a sok röpülő, hátsójukon páros lábnyom “szakember”-től.

 • Reply admin 2018-05-11 at 15:07

  Kérjük a hozzászólót, kissé fogja vissza magát, a jelzőkön meg minősítéseken kissé enyhítsen.

  Ez akkor is igaz, ha egyébként amit írt, a megállapításai igazak mind, egy-az-egyben 🙂

 • Leave a Reply

  Tovább az eszköztárra