Hírek

Hogyan viseli erőtlen magyar gazdaságunk, ha megint telibe kapja majd egy újabb válság ?

2018-06-28

A 2008-as világválság a Lehman Brothers csődjével, a felelőtlenül felpörgetett jelzáloghitel piac berobbanásával, a kondíciók lazításával, a FED nem igazán előrelátó kamatpolitikájával érett be. A Lehman Brothers reggel még kiváló minősítést kapott, délre meg csődöt jelentett, és domino elv érvényesült utána.

Megszaporodtak az utóbbi időszakban azon elemzők, gazdasági megfigyelők írásai, melyek egy újabb válság kialakulását vizionálják. Egy lényeges cikk a Csaba Lászlóval készített interjú a közelmúltból, hasonló jóslattal.

A fő kérdés az, a restitúció elmaradása miatt erős nemzeti tőkével nem rendelkező, az erőtlen magyar gazdaság hogy viseli majd ezt el, megint ugyanolyan, vagy nagyobb zuhanását éljük majd meg gazdaságnak, mint 2008-2010 között, vagy akár még nagyobbat is ?

>>  /előkészületben lévő írás/ >>>>>>>>

>>>>>>>> Elnézést kérünk a tisztelt olvasóktól, a tagságtól, és az érdeklődőktől, de e cikk egy hatástanulmány alapján áll majd össze, ezért még nem jelenik meg a júniusi hírlevél előtt, mivel a hatástanulmány nincs meg teljesen.

 Előzetesen csak annyit, a vizsgálat eredménye viszont már nagyjából látható, és nem fog meglepetést okozni. Sajnos jó eséllyel azt lehet majd mondani, melyre már egyébként Csaba László is utalt, és amely megállapítást már korábban is több írásban szerepeltettünk, erős nemzeti tőke, magyar tőke nélkül a gazdaság erőtlen, és egy esetleges újabb válság igen komoly gondokat fog okozni. Ennél konkrétabbakat is írunk majd e cikkben.

Egyetlen védelem, egyetlen lehetséges megoldás van csak -így kijelentő módban- , az erős nemzeti tőke megteremtése, ami restitúció, tulajdon visszaadás nélkül nem valósítható meg.   

KISE Elnökség,

cikk előzetes   >>>

 

1 Comment

  • Reply admin 2018-06-07 at 06:19

    Még fel sem került a cikk egésze ide, csak a bevezető lead van itt /2018.06.07./ , de már megdühödtek odafenn, az Egyesület tárhely-szolgáltatójának leszóltak, küldjön figyelmeztetést nekünk.

    Milyen ország lett országunkból mára ?

    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/icipici_oroszorszag_lett_magyarorszagbol_szanakoznak_kulfoldon.653512.html

  • Leave a Reply

    Tovább az eszköztárra