Hírek

Hazánkat a fidesz-hatalomnak sikerült lezülleszteni az EU kicsiny és lesajnált hátsó udvarának szintjére

2020-09-03

A Független Kisgazdapárt közösségi oldalán megjelent írásom /a képre kattintva olvasható / :

A mai kiegészítésemet azonban szó szeint ide is beteszem, annak fontossága miatt:

Megint csak fel kell hívni nyomatékosan a figyelmet arra ami ezen fönti írásban van !Kérem, ez a zuhanás, mondhatni TÖRTÉNELMI ZUHANÁS amit a fidesz-kormány most produkált, ez egyáltalán nem “átmeneti” !

13-14 %-kal esett vissza a magyar gazdaság az idei második negyedévben, ez nagyobb mint korábbi 2008-09-es világválságban történt töpörödés ! Pándémiára persze lehet hivatkozni, meg arra hogy más országok GDP-je is zuhant, és a gazdasági kérdésekben járatlan talán el is hiszi hogy ez “normális” ahogy ezt a fidesz-propaganda sulykolja.

*

A fidesz-gépezet -elnézést a lezser megfogalmazásért- , de úgy beszél “közszolgálati” /valóságban fidesz-propagandát adó/ médiáiban, mint egy kedélyes öregúr, akinek ugyan van egy kis hasmenése, reumája, prosztata-gondja, de azért köszöni szépen jól van…..

Dehogy van jól….

*

Nem, ez nem normális, ez kétségbeejtő, ahova fideszék lavírozták mára az országot !

*

Röviden vázoljuk tehát a kialakult helyzetet. Propaganda helyett az embereknek, a polgároknak tudni kell, hova vitt mára minket a fidesz-kormány.

*

A magyar gazdaság, és ezt a honi gazdasági újságírók, nyilván felső nyomásra, de nem írják le, szóval gazdaságunkat az itteni külföldi tőke, a külföldi cégek magyarországi leányvállalatai meghatározzák meg, azok dominánsak. A magyar cégek pedig itt az országunkban is a jelen helyzet szerint alárendelt pozícióban vannak és a gazdaságunk történéseit csak nagyon kis mértékben tudják csak befolyásolni.

A már most jól látható probléma tehát itt van innen ered. Természetesen más országokban is történt visszaesés a pándémia okán, de nálunk

A GAZDASÁGI ZSUGORODÁS MEGHATÁROZÓ OKA AZ ITTENI MULTIK CÉGEINEK TŐKEKIVONÁSA ÉS MŰKÖDÉS-CSÖKKENTÉSE.

A multik köré beszállítói, kiszolgálói hálózatok, cégcsoportok is felépültek, ezek tehát a multik függvényei. A kiszolgáló tehát ugyanúgy kénytelen követni a csökkentést.

Ezt közgazdasági sebezhetőségnek nevezik.

*

Két éve, 2018. szeptemberében, civil Egyesületünk honlapján, már az itt belinkelt cikkemben bemutattam, mi történik országunkkal ha megint telibe kapja egy újabb válság.

Az alábbi táblázatot mutattam be, amit itt most is beteszek.

*

A drámai helyzetnek ez a kezdete, és az, hogy hogyan alakul mindez most. tovább, az további elemzés és megfigyelés kérése.

*

Egy azonban teljesen nyilvánvaló, és ebben a nem-kormányfüggő gazdasági megfigyelők, már akikkel kapcsolatban állunk, teljes mértékben egyetértenek, a jelenlegi kormányzatnak nagyon sürgősen mennie kell / kellene.

Akkor -talán- nem eszkalálódna tovább a már beindult folyamat.

*

További írásokat is felteszek /esetleg mások közreműködésével is / a témában.

*

http://kisemmizettek.hu/blog/2018/09/30/hogyan-viseli-erotlen-magyar-gazdasagunk-ha-megint-telibe-kapja-majd-egy-ujabb-valsag-3/

*

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200901/itt-a-tortenelmi-magyar-gdp-adat-kiderult-miert-esett-hatalmasat-a-gazdasag-446788

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra