Hírek

Felállt az Egyesületünk új vezetése

2021-10-13

Tegnap, 2021.10. 12-én az Egyesületnek a Corvin negyedben található székhelyén tartottunk Közgyűlést, melyen az új, pontosabban részben új vezetés kapott bizalmat.

Sarkadi Károly elnök személye változatlan, de új a két elnökségi tag, dr. Guba Ferenc, és Tamás János. A jelöltek, az új elnökségi tagok bemutatkozását hallgatta meg a tagság. Mindkettőjük régi aktivista, már eddig is sokat tettek civil mozgalmunk érdekében.

Meghatároztuk a soron következő feladatokat, az Egyesület teendőit. Vannak állandó tényezők, melyek közül az egyik legfontosabb hogy a tulajdoni igények soha nem évülnek el. Azon volt tulajdonosok, és örököseik, akik a félrevezető médiák hatására ma elhitték, hogy igényeik most már elévültek, sajnos nagyot tévednek….

Továbbá utalás történt arra is, annak tarthatatlanságára, hogy itt Európában a volt szovjet-blokk országok közül egyes-egyedül Magyarországon nem hoztak restitúciós törvényeket, nem történt vagyon-visszaszármaztatás a törvényes tulajdonosok, az örökösök számára.

Fontos jövőbeni feladatunk a külföldi szervezetekkel, aktivistákkal való kapcsolat, e tárban több lépést tervezünk, erről is szó volt az összejövetelen.

Elemeztünk az aktuálpolitikai helyzetet is. Ilyenkor mindig hangsúlyozandó, Egyesületünk, jóllehet a Független Kisgazdapárt volt az alapító 1990. őszén, de nem párt, és a pártpolitikában nem kíván részt venni. Azonban olyan civil szervezet, mely egy igen lényeges, politikai és gazdasági kérdésben fogalamazta meg alapcélját, mert a restitúció, a vagyon-visszaszármaztatás ilyen. Ezért természetesen fokozottan figyelemmel kísérjük a politikai és gazdasági folyamatokat. Adott esetben pedig, ha ennek szükségét látjuk, e területen lépéseket teszünk. Nem pártként, hanem civil szervezetként.

Az érdeklődés és szimpátia Egyesületünk irányában egyre nővekszik. Kapjuk a támogató, rokonszenvező leveleket, a közösségi oldalon a követések és tetszésnyilvánítások tömegét, folyamatosan, vég nélkül. Ez is erőt ad, és kijelöli számunka az utat. Nem megkerülhető kérdés a restitúció, nem megkerülhető a restitúciós törvény meghozatala. Ez a ma legfontosabb üzenete.

Budapest, 2021.10.12.

KISE Elnökség

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra