Hírek

A 2022. 05. 28-i Egyesületi Közgyűlés.

2022-05-25
  • A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete /Civil szervezet, NGO/ Közgyűlése.
  • Az időpont: szombat, 2022. 05. 28., 13 óra.

Az Egyesület Corvin-negyedben lévő központjában volt a Közgyűlésünk.

Rövid beszámoló a történtekről, ami megosztható, és az érdeklődők, szimpatizánsok érdeklődésére számot tarthat.

Az Egyesület gazdálkodása, pénzügyi tevékenysége került napirendre, majd foglalkoztunk ill. röviden ismertettük az Állami Számvevőszék /ÁSZ/ által most indított ellenőrzést az Egyesület irányában.

Mint ismert, az új törvényi szabályozás /a régi az volt a “külföldről pénzelt civil szervezet” , de azt az EU elkaszálta, úgymond/ , most a régi helyett egy új kategóriát vezetett be a civil szervezetek kategorizálására:

„A közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezet” – – nos, Egyesületünk bekerült a hatóság részére e kategóriába, ezért indult ez az ellenőrzés irányunkban.

Amit itt el tudunk mondani, tájékoztatásul, mert már kérés is érkezett, hogy adjuk meg ezen információkat /nem a hatóságtól jött a kérés/:

Az ellenőrzésünk iktatószáma: EL-3666-001/2022 , ez nem titkosított.

Továbbá arról is tájékoztatjuk a tagságot, meg a szimpatizánsokat, az Egyesület vezetősége fontosnak tartja kiemelni az alábbiakat az ÁSZ tájékoztatójából:

“… Az ellenőrzött a kért adatokat és dokumentumokat az ÁSZ részére teljességi és hitelességi nyilatkozattal köteles átadni. … Az ÁSZ ellenőrzéseinek lefolytatása, illetve az ellenőrzések megtervezése érdekében az ellenőrzött közreműködésre köteles. “

– – Tehát ezt tartjuk szem előtt. Volt olyan /külső/ kommentár is, hogy ezek visszaélésekre is lehetőséget adnak, meg mondvacsinált okokat is lehet a tárgyban kreálni.

Az Egyesület vezetése az ÁSZ előírásait betartani, azt követni igyekszik.

/ Honlapszerkesztők tájékoztatása a Közgyűlésről/

/Címlapkép: A Corvin-negyed, itt van az Egyesület központja./

Association for the Support of Dispossessed in Hungary

non-governmental organization, # NGO
Invitation to the General Meeting 28.05.2022 , 1 p.m.

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra