Hírek

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

2023-02-24

2023. 02. 25.

Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon „tartóztatták” le az országban teljesen illegitim módon tartózkodó és garázdálkodó szovjet titkosszolgálati ügynökök, szorosan, de törvénytelenül együttműködve az addigra már erős pozíciókat megszerzett magyar kommunista párttal.

A cél az volt mint a többi, szovjet-orosz befolyás és megszállás alá került, kis közép-kelet európai országgal, azaz szovjet bábkormányokat hatalomba ültetni, és gyakorlatilag egy gyarmati függőséget kialakítani. Az FKgP volt 1947-ben az egyetlen erő, mely országunkban ennek útjában állt, ráadásul az egyetlen olyan párt is, mely igen széles támogatottságot, kormányképes többséget tudott maga mögött a választópolgárok körében.

Mivel a különféle „történészek” és szónokok az eseményeket erősen manipuláltan, egyoldalúan, és dezinformálva adják elő a kérdésben, mégpedig folyamatosan, szükséges egyrészt a valóságos folyamatokra, másrészt az összefüggésekre rámutatni.

A valóságos pártpolitikai folyamatok pedig 1947-ben, 1990-ben, illetve 1992-ben is ugyanazt az önkényuralmi koncepciót mutatták: az egyetlen, valóban széles támogatottságú pártot, a Független Kisgazdapártot el kell távolítani erőszakkal a hatalomból, és a megsemmisítésére törekedni.

Az 1990-es év, a „rendszerváltozás”-nak elnevezett időszak még elsősorban arról szólt, hogy e pártba a lehető legtöbb bomlasztó elemet, pártállami ügynököt kell küldeni. Ez tehát még csak egy előkészítő lépés volt.

Azonban az 1947.02.25-i valamint az 1992.06.11.-i történések között már gyakorlatilag teljes az azonosság, az FKgP erőszakos kiiktatása.

1992.06.11.-a az ún. „„pancserpuccs” nevet kapta, jóllehet a valóságban ugyanolyan riasztó, elképesztő, és törvénytelen volt a folyamat mint 1947-ben. Ekkor is hatósági segédlettel, titkosügynökök szervezett garmadájával, ugyanúgy rajtaütés-szerűen, a népet aztán kész tények elé állítva próbálták a pártot lefejezni.

Ismétlem, itt több olyan folyamat és összefüggés van, amiről a „történészek” és „hatalomnak tetsző” politikamagyarázók nagyon mélyen hallgatnak.

A legfontosabbakat említsük meg.

A legfontosabb, hogy az FKgP gyakorlatilag egyetlen erőként a 2. VH utáni magyar történelemben, sikeresen tudott politizálni, egy felfele ívelő gazdaságot tudott kormányzása alatt produkálni.

Ezt egyetlen más erő sem tudta megtenni, a mai napig.

A sikeres, a nép támogatását teljesen logikusan bíró erővel szemben azoknak, akik az „ellenoldalon” vannak, nem marad más választás csak az erőszak.

Fel lehet tenni a kérdést, volt-e különbség az FKgP 1947-es és 1992-es ellenfelei között ? Hiszen az első nyíltan szovjet kommunista-barát, míg a későbbi magát „demokratikus”-nak mondó volt. Ez utóbbi az MDF, a máig tisztázatlan múltú Antall József miniszterelnök, és Boross Péter vezette Belügyminisztériuma.

Ha úgy nézzük a kérdést, hogy ezek magukat erősen különböző ideológiájú erőnek mutatták be, az egyik egypártrendszerű diktatórikus, a másik meg valamiféle többpártrendszeren alapuló demokráciát hirdetetett, akkor igen, akkor látszólag nagy volt a különbség.

Ha azonban ehhez hozzávesszük azt a szempontot, amit úgy lehet körülírni hogy „politikai mainstream” , vagyis hogy az adott időben az ellenfelek milyen geopolitikai realitást követtek, milyen berendezkedés volt az, amit kivitelezhetőnek láttak – nos akkor már ez a különbség megszűnt, mégpedig teljesen megszűnt.

Ez az elemzés csak az Emléknap közvetlen eseményeit igyekszik tárgyalni, azt is nagyon röviden.

Azonban van még egy fontos szempont, amit az eseményekhez, a folyamatok megértéséhez hozzá kell tenni.

Az ellenségkép felállítása.

Ha egy erő sikertelen, ha el akarja erről a figyelmet terelni, a hatalom fenntartásához okokat, ellenségeket kell kreálnia.

Erről szól/szólt folyamatosan a korábbi önkényuralmi rendszer ideológiája, és erről szól a mai fidesz-hatalom is.

Ma Soros György az ellenségkép, pontosan az ellenkező képet propagálják róla, mint ami valójában van. Jó példa erre a milliárdos Békepartnerség programja, a nevében is benne van az elképzelés, a cél, a fidesz-propaganda meg évek óta szögesen ellenkező dolgokat állít róla.

Lehet még találgatni, jósolni, ki, kik lesznek a következő „ellenségek” .

Az áldozatok azonban maradnak itt, ezen a földön.

Budapest, 2023. 02. 25.

Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

Sarkadi Károly

Elnök

No Comments

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tovább az eszköztárra