Előkészületben lévő írások

Itt tájékoztatjuk a honlap olvasóit a jövőben megjelenő írásokról. Az elnökség közleményei, a tagság igényei, az aktuálpolitika kérdései azok, melyek a cikkeket meghatározzák, de lényeges hangsúlyozni, az Egyesület restitúciós célja az az alap szempont, melyet az írásoknál mindig követünk.

Előkészületben az alábbi írások:

  • vitéz Nagybányai Horthy Miklós megítélése kapcsán fellángolt vita

Tagságunkat erősen foglalkoztatja a kérdés, bár sokan azt mondják, a téma közvetlenül nem kapcsolódik Egyesületünk céljaihoz, ezzel nem igazán értünk egyet, van több kapcsolódási pont. Itt az előzetesben csak annyit, üdvözlendő az, hogy a miniszterelnök a Kormányzó Urat méltatta, vagy mondjuk úgy talán, kezdő lépéseket tett az irányban, hogy sok-sok éves méltatlan posztmarxista torzítás, megaláztatás után az ország egyik kiemelkedő álamférfija az őt megillető helyre visszakerüljön

>>> ez a cikk már részben fenn van a Hírek oldalon

  • Civiltörvény IV.

A törvényt kommentáló negyedik részben a minket ért odamondások, vádak ellensúlyaként szeretnénk világossá tenni, nem a Törvény ellen vagyunk, sőt azzal is egyet értünk hogy átláthatóvá kell tenni, ki kap külföldről juttatást. A problémánk azzal van, hogy azokat nem kellene vegzálni, és ledegradálni, akik a juttatást magyar nemzeti célok érdekében használják. Ezt világosan már megírtuk.

  • A Zlinszky kúria visszaadása

Ismert ugye a mondás, “bort iszik, és vizet prédikál” . Nos előzetesben eláruljuk ezen írás mottóját, ez a következő, és az illetőre tökéletesen ráillik:  “a bíró, aki bort iszik és vizet ítél”

  • A Rózsadombi Paktum kevéssé ismert árnyoldalai

Sokan a Paktum létét is tagadják. Nyilván ha megjelenik ezzel kapcsolatban egy új adalék, akik meg nem történtnek szeretnék az egészet, megint hektikus tagadásba kezdenek. De aki nem, annak elgondolkodásra ajánljuk amit majd megírunk a Paktumról.