Amiért a Migránskérdés felkerült ide, a KISE fórumára

Hírek, események Fórumok Migránskérdés Amiért a Migránskérdés felkerült ide, a KISE fórumára

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #804
  admin
  Adminisztrátor

  Biztosan jópáran megkérdezik, miért vettük fel témának ide a Migránskérdést.
  Több oka van.
  Egyrészt összejöveteleinken rendszeres téma ez, ami nem csoda, mivel jelenleg a magyar, no meg az európai közvéleményt is elsősorban foglalkoztatja ez, már választási csatákban, kormánynyilatkozatokban is vezető téma, mindenki látja a bajokat. A gyülekező viharfelhőket.

  Tehát nyomós indokok szóltak mellette, hogy feltegyük, és végül a honlapszerkesztők akkor döntöttek így, mármint hogy felkerül ide, mikor ismertetésre került az Egyesület elnökének egy korábbi /eddig nem nyilvános/ levele, melyet most majd itt a Fórumunkon ismertetünk.
  A témában.
  Hamarosan.

  #805
  admin
  Adminisztrátor

  Az elnök levele előtt azonban szemelvényeket idézünk az Index a mai napon megjelent írásából.
  http://index.hu/belfold/2017/09/14/menekultek_brutalitas_tranzitzona_csalad_strasbourgi_birosag_vamosszabadi_menekulttabor_interju/

  Az Index ezen mai cikke egy, a tálibok elől menekült afgán család itteni sorsát írja le. Idézetek:

  „… Este kilenckor jöttek értünk a rendőrök, hogy a tranzitzónából átszállítsanak minket ide Vámosszabadiba. Azt mondták, semmit nem vihetünk fel magunkkal a buszra, mindent a csomagtartóba kell raknunk. A kisbabának akartunk csak felvinni tápszert, de azt sem engedték, hiába mondtuk, hogy az úton ennie kell. Amikor Budapesten megálltunk, megint kértük a rendőröket, hogy adhassunk enni a gyereknek. Csak tízhónapos, nem maradhat étel nélkül fél napig. De megtiltották, hogy kivegyük a csomagjainkat, és előszedjük az ételét. Aztán továbbmentünk, de megálltunk egy benzinkútnál sofőrt váltani.”
  Újra kértük, hadd adjunk tejet a gyereknek, mert akkor már két órája sírt. Azt mondták, nem lehet, mert ez a törvény.
  „Csak akkor kaphat enni, ha megérkezünk. Hajnali háromkor érkeztünk meg.” Egy pár másodpercig csönd volt, de nem adtam fel.”

  “…A táborban van egy tolmács, nyolctól kettőig dolgozik. A hivatalnok viszont fél kettőtől rendel. Szóval az összes lakóra együtt fél óra jut, hogy feltegye a kérdéseit. Annyit tudunk, hogy egy évig maradhatunk Magyarországon, de azt nem, hogy dolgozhatunk-e (nem – F. A.), hova mehetünk, ha el kell hagynunk Vámosszabadit (leginkább az utcára vagy hajléktalanszállóra. – F. A.), vagy mi lesz a feleségemmel, aki nemsokára szül.” Pedig a családnak szüksége lenne a segítségre.
  Nem engedik, hogy elkísérjem a feleségem a terhesgondozásra, pedig ő egy szót sem beszél angolul.
  „Tolmácsot is hiába kértünk neki. Ezért aztán elviszik az orvoshoz, mutatja, hogy hol fáj a hasa, nem értik, és aztán visszahozzák úgy, hogy semmit nem segítettek neki.”

  “…Aras és családja két nappal később Németországból adott hírt magáról. Interjúnk után négy nappal Berlin bejelentette, hogy Németország nem küldi vissza menedékkérőket Magyarországra az áldatlan állapotok miatt. A családtagok nevét, ahogy az első cikkben is, megváltoztattuk.”

  • A hozzászólás módosításra került: 3 years, 1 month telt el-admin.
  #810
  admin
  Adminisztrátor

  Az elnök levele.
  Tartalmazza egyrészt azokat a megállapításokat, melyeket a honlapunkra is feltettünk ez év májusában:
  http://kisemmizettek.hu/2017/05/08/a-2017-es-nemzeti-konzultacios-kerdoiv/

  De mást is tartalmaz e levél, melyet az elnök a Konzultációs Kérdőív válaszaival együtt visszaküldött.

  … A magyarok érdeke semmiképpen nem az, hogy ide oly nagy számban telepítsenek be menekülteket, hogy az idővel az ország etnikai összetételét is megváltoztatja majd. De… arra az átmeneti időre, amíg itt vannak, bánjunk velük emberségesen, adjunk nekik tisztességes ellátást, körülményeket.

  Ez már viszont a keresztény tanításból következő erkölcsi kötelesség.

  Amikor tehát az ember ilyen cikkeket olvas, mint ez az Index-beli, nem tehet mást, mint figyelmeztet, emberségesen kellene bánni velük, amíg itt vannak.

  • A hozzászólás módosításra került: 3 years, 1 month telt el-admin.
  • A hozzászólás módosításra került: 3 years, 1 month telt el-admin.
  • A hozzászólás módosításra került: 3 years, 1 month telt el-admin.
  • A hozzászólás módosításra került: 3 years, 1 month telt el-admin.
  #815
  admin
  Adminisztrátor

  Egy ilyen mindenkit foglalkoztató, és bizonytalan kérdésben jó tisztán látni. Azért meglehetősen bizonytalan a kérdés, mert igazából senki sem látja, pontosan mi lesz ennek a folyamatnak a vége. Illetve azért azt meg lehet becsülni, ha a betelepülés trendje változatlan marad, akkor történelmi léptékben igen gyorsan /kb. 30-50 év/ a betelepítést elfogadó országok etnikai és vallási összetétele drámaian megváltozik, az idegenek és idegen vallásúak simán többségbe kerülhetnek.
  Ezt nem felfogni, nem megérteni, ezzel kapcsolatban hülyíteni a népet, ez nagyon súlyos felelősség, sőt bűn, nem is kicsi.
  Szinte eltörpül emellett az ilyen megengedő vezetők személyes alkalmatlansága.
  Ha meg valaki meri szóvá tenni, hogy ebből baj lesz, sőt, a saját országában hathatós lépéseket tesz a migránsáradat megállítására, visszaszorítására, azt elkezdik gúnyolni, sértegetni a balliberálisok, pontosítva az olyanok, akik liberális eszmét félreértelmezik, nem is igazán értik, és nem igazán értenek más dolgokhoz sem: egyet említve, a trend folyamatokról, azt sem tudják mi az.

  Másrészről meg meg kell említeni, az ide keveredett menekültekkel, még ha nem is maradhatnak itt, mert nem maradhatnak, de emberségesen kell bánni arra az átmeneti időre, míg itt tartózkodnak az országban. A tranzitzónák ne legyenek embertelenek, még akkor sem, ha óhatatlanul szükség van korlátozásokra.
  Gondoljon mindenki bele, ő is születhetett volna szírnek, vagy afgánnak /1944-ben meg zsidónak/ és akkor neki hogy esne, ha miután menekülni kellett, a részvét és segíteni akarás legkisebb szándéka nélkül, embertelenül, kegyetlenül bánnának vele ???

  Zárásul még egy dolog. Soha senki nem fogja tudni a migránsok közül szétválasztani, ki a ténylegesen menekült, ki az ideküldött terrorista, ki a jobb élet reményében jött gazdasági bevándorló, sőt…. ezen csoportok közt az átjárás is lehetséges, azaz egy menekült egy darabig csak annak örül hogy megmenekült, de aztán gondol egyet, vagy megagitálják, és onnantól terrorista lesz.
  További bizonytalansági tényező az is, miként változik meg ezen emberek viselkedése, ha egy adott területen, régióban többségbe kerülnek, és ennek tudatában is lesznek. Rossz belegondolni.

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Tovább az eszköztárra