Gratulálunk, Rákay Philip !

Hírek, események Fórumok A magyarok önazonosság tudata Gratulálunk, Rákay Philip !

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #827
  stafu
  Felhasználó

  http://hvg.hu/itthon/20170925_Ha_szeretne_megismerni_a_NER_indulatait_olvassa_el_Rakay_Philip_nekunk_irt_levelet
  Ilyen emberek kellenek, akik a magyarok önazonosság tudatát, azt a kommunizmus során megsérültet, azt az elvesztettet, helyre tudják hozni ! Bravó Philip ! Ez derék dolog volt. Rinyálnak is az elvtársak rendesen. Azt mondják az elvtársak a maradék bolsevista szennylapukban /Hvg/ hogy Philip “tömény gyűlöletet” árasztott levelében. No erről szó nincs, a levélben nem más van, mint a kommunisták helyre tevése, hogy tudják hol a helyük ! De az mesteri módon, ahogy egy “försztklassz” médiaszemélyiséghez illő !
  A dolog előzménye, hogy egy Juhász Gábor nevű kommunista elkezdte provokálni Philipet, itt átveszem az irományát:

  “Tisztelt Rákay Úr!
  A HVG hetilap számára céghírt írunk új vállalkozásáról, a Norton Zrt.-ről. Kérem, válaszoljon néhány ezzel kapcsolatos kérdésünkre.
  Miért vált szükségessé az új cég? Mennyire lesz más a tevékenysége mint például az SD&W-é?
  Mikor indul a cég tényleges munkája? Hány munkatársa lesz?
  Kiknek a megrendelésére számít?
  Tervezi-e új részvényesek bevonását a cégbe?
  Válaszát várva
  üdvözlettel
  Juhász Gábor”

  S akkor Philiptől a nyilvános válasz”

  “Tisztelt Juhász Gábor Úr!
  Tudja, az a legnagyobb baj, hogy Ön teljesen el van tájolva. Valószínűleg még mindig abban a hitben ringatja magát, hogy elvbarátaival – a balliberális értelmiséggel – együtt Önök még komolyan vehető tényezők, s évtizedes véleménydiktatúrájuk árnyékában változatlanul alakítói, számonkérői, erkölcsi- és morális ítéletosztói lehetnek a magyar közéletnek. Pontosan úgy, ahogy évtizedeken keresztül mindez az Önök – mesterségesen kisajátított – hitbizománya volt.
  Rossz hírem van: ez a bolsi világ elmúlt, s hála az Istennek, szépen lassan, de biztosan világviszonylatban is alámerülni látszik az a szélsőliberális, internacionalista, beteg értékrend is, amit Ön és kedves hetilapja konokul képvisel. Értem én, hogy nehéz hozzászoknia a megváltozott világhoz, és reggelente, amikor tükörbe néz, már nem a – fontosságának súlyától saját hatása alá kerülő – nagyhatalmú, ballib sajtóhadsereg egyik, erőtől duzzadó janicsárját látja, csupán egy napról-napra devalválódó, s egyre marginálisabb, a történelem szemétdombjára kerülő ideológia – “független” újságíró-bőrbe bújtatott – utolsó közlegényeinek egyikét.
  Pontosan értem én ezt a zavart, ezzel együtt arra kérem, ne zaklasson bornírt marhaságokkal! Például azzal, mégis miért alapítok új vállalkozást, és milyen megbízásokra számítok. Árulja már el, rendkívül felkészült újságíró kolléga, mégis mióta közérdeklődésre számot tartó közügy mindez? Vagy talán tud olyan jogszabályról, amely előírja, hogy nem alapíthatok céget – akár naponta?
  Tudom, hogy nehéz fejben összeraknia velem kapcsolatban azt a képletet, hogy cégeim kizárólag az üzleti világból – hogy jobban értse: a piacról – kapják megbízásaikat, de a tény ettől még tény marad: az SD & Watson Consulting Zrt. – amelynek Ön még a pontos nevét sem volt képes eltalálni – semmiféle magyar állami, vagy kormányközeli megbízással, szerződéssel nem rendelkezik és – kapaszkodjon meg – a Norton Consulting Zrt. – amely e pillanatban csupán bejegyzés alatt áll – is ezt az üzleti modellt kívánja követni. Furcsa, ugye? Egy kormányközeliként elkönyvelt, “múltba révedő, reakciós, jobboldali, mucsai” üzletemberként is sikeres lehet multicégek stratégiai- és kommunikációs főtanácsadójaként. Micsoda skandallum! Nehéz lehet mindezt a jobboldali értelmiséggel szemben balról táplált, évtizedes, negatív, lesajnáló percepciók alapján összerakni…
  Mint ahogy egyetlen igaz mondatot sem sikerült kisajtolnia magából, a Mezőhegyesi Ménesgazdaságban általam betöltött igazgatósági tagság kapcsán sem. Ön is beállt azon “mértékadó” elvtársai közé, akik azt sugallják: komoly állami “bizniszt” jelentett számomra ez a kinevezés. Ha Ön képes lett volna valódi újságíróként viselkedni, könnyedén kideríthette volna, micsoda summa üti a markomat minden hónapban ezért a munkáért. Segítek, nehogy megterhelő legyen: nettó 102 ezer forint. Ez a gigantikus összeg a mezőhegyesi teendőimhez kötődő, tényleges költségeimet sem fedezi, arról nem is beszélve, hogy e csillagászati apanázsért cserébe, teljes vagyonommal felelek – az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjaival együtt – az állami cég törvényes keretek között történő gazdálkodásáért és működéséért. Hatalmas biznisz, ugye?
  Az persze fel sem merül Önben, hogy lehetnek olyan köz-, és egyben szívügyek, amelyek szolgálatába örömmel állítja az ember tanult és szerzett tudását, tapasztalatait – kvázi társadalmi munkában…
  Tudja mi a szörnyű ebben az egészben? Hogy Önben és hasonszőrű kollégáiban nyomokban sem munkál az újságírói felelősség és etika. Elhiszem, hogy kampány van és az is világos, hogy közeledik az egyeseknek oly kedves Tanácsköztársaság centenáriuma is, de nem lehetne, hogy e minősíthetetlen, gyilkos balos hagyomány égisze alatt ne hergeljék tovább olvasóikat és az ország közvéleményének egy részét azok ellen, akik cégeikkel sikeresek az üzleti életben? És újra hangsúlyozom, hogy Ön is megértse: nem állami megbízásokból!
  Mindennek fényében arra szeretném megkérni, legközelebb akkor jussak majd eszébe, ha a fent említett cégeim valamelyikében akár egyetlen, a magyar államhoz köthető szerződést is talál! Addig azonban nyomatékosan arra kérem, fejezze be a személyemmel kapcsolatos hangulatkeltést!
  Üdvözlettel:
  Rákay Philip”

  Mint a válaszból olvasható, az elvtárs már nem ismeretlen Philip előtt, szemétségeiről korábban már tudomást szerzett. Persze, nem hagyja abba, hiszen kenyéradó gazdái folyamatos provokációra utasították, ezt teszi.

  A lényeg, ami fontos Philip írásból, az véleményem szerint az, hogy tudja meg minden magyar, hogy kell a kommunistát rendre utasítani ! Ha van út, ami a magyarok önazonosság tudatát helyrehozza, márpedig van, akkor Philip levele ezen az úton egy nagyon fontos állomás.
  Gratula.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.
Tovább az eszköztárra