Moderálás alapelvei /MAE/

Tisztelt Látogató, mint tapasztalta, honlapunkon a legtöbb helyen, a cikkek, hírek, értesítések végén, továbbá a honlapon üzemeltetett Fórumon,  lehetőség van olvasói hozzászólás beküldésére. A vélemények szabad áramlása, a szólásszabadság, a demokrácia egyik legfontosabb alapelve, ezt mi is fontosnak tartjuk, és ezért biztosítjuk az Egyesület céljaihoz kapcsolódó, sokféle vélemény megjelentetését itt a honlapunkon is. Ha már a legtöbb médiumban ezt nem tartják tiszteletben, és felsőbb rendelkezésre tiltva van a restitúció, a Magyarországon eddig még elmaradt restitúció témában cikket, írást feltenni. Ezen “legtöbb médiumban” csak szöveg a szólásszabadság, ténylegesen azonban a kommunista időkkel teljesen megegyező módon ez egy tiltott téma.

Egyszerűbben mondva, a legtöbb médiumban a témában meg sem szabad mukkanni az újságírónak ha állásban akar maradni. Az újságírónak meg fontosabb hogy legyen állása annál, mint hogy mi sokmillió magyar érdeke.

Tisztelt Olvasó, tisztelt Fórumozó, a szólásszabadság tehát fontos, de mellette sajnos ott van mindig az azzal való visszaélés lehetősége is, melyből egyesek sportot űznek, van akinek ez a szórakozása, ne legyenek illúzióink.

A hozzászólásokat ezért moderáljuk, ahogy máshol is ezt teszik. Amennyiben tehát az itt meghirdetett alapelveknek, szabályoknak megfelel a hozzászólás, akkor az felkerül a honlapra.

A moderálás alapelvei, szabályai.

A./

  • Nem kerülhet fel trágárságot, becsmérlést, gyalázkodást tartalmazó szöveg.
  • Nem kerülhet fel bizonyíthatóan valótlan állítást tartalmazó szöveg.
  • Nem kerülhet fel szélsőséges nézeteket, úgymint szélsőbal- és szélsőjobb nézetet, ideológiát tartalmazó szöveg, azok mellett agitáló, szimpatizáló írás sem.
  • Nem kerülhet fel reklámot, hirdetést tartalmazó szöveg.
  • Több helyen szerepel, ez az Egyesület kisgazda alapítású, az FKgP fővárosi szervezetei alapították 1990 őszén. Ebből következik, hogy a kisgazdákat támadó, bomlasztó, anarchizáló, romboló szándékú szövegeket sem toleráljuk.

B./

  • Elvárás, hogy a Hozzászólás valamennyire kapcsolódjon ahhoz az íráshoz, melyhez beküldték, de ha valaki a témához további, távolabb mutató gondolatokat is kifejt, az nem kizáró ok. Azonban, ha teljesen idegen témáról ír, az már igen.
  • Önmagában az, hogy valaki nem ért egyet azzal amit mi írtunk, vagyis a mi álláspontunkkal, az még nem zárja ki hogy a Hozzászólása felkerüljön, ha egyébként a többi feltételnek megfelel. Úgy is lehet fogalmazni, hogy ha valakinek ellenvéleménye lenne, de azt kulturáltan, és a szabályok figyelembe vételével írja le, az felkerül. Ebben az esetben azonban, az Admin, a honlapszerkesztő viszontválaszára lehet számítani.

C./

  • ha elutasítunk egy hozzászólást /kimoderálás/ , akkor annak okát nem küldjük meg írásban. Sok hozzászólás jön, a szerkesztőknek nincs erre ideje, sajnos. Kérjük tartsák be a szabályokat, ha ezt el akarják kerülni.
  • Lehetőség van arra is, hogy olvasóink, tagjaink, szimpatizánsaink egy tejes cikket, ún. Bejegyzést küldjenek be nekünk, a Hírek oldalon történő megjelentetésre. A szabályok ekkor is ugyanazok, de ez esetben nyilván az Egyesület restitúciós, igazságtételi céljaihoz szorosan kapcsolódó téma is elvárás részünkről. Ha egy teljes cikket akarnak beküldeni, ez elektronikus levélben lehetséges.

Összefoglalva, látható hogy az itteni Hozzászólás és Fórum  intézménye nem úgy működik, mint egynémely más honlap igénytelen és kulturálatlan fóruma, ahol jóval lazábbak a szabályok, és minden eszement dolgot ott le lehet írogatni. Itt nem is ez a cél. Szándékunk ezzel szemben az, hogy az Egyesület restitúciós, igazságtételi céljaihoz illeszkedő, építő jellegű írások jelenjenek meg hozzászólásként és Fórum témaként.

Honlapszerkesztők

 

Tovább az eszköztárra